trött söndag......

Ja då var det Söndag igen och det betyder SLAPPA.......

Fredag vaknade i skaplig tid åt frukost och sedan så börja Danne grund måla staketet och Carro & jag  åkte in till Malköping för att handla sedan hem för vi skulle få besök från Stockholm. Kl 14.30 kom Jenny & Mats på besök det var roligt att dom äntligen förbi , för Mats var det 1:a gången och sist Jenny var här var 4 år sedan.  Ja det är inte klokt var tiden går fort vi har ju redan bott här i 2 år, vi drack kaffe & åt kaffe bröd och snacka. Sedan dom hade åkt så for vi in till Marknade och det var skönt att gå denna dag för det var inte så mycket folk ännu.

Lördag: som vanligt frukost vid 09.30 och sedan Melodikrysset till 11.00 gick bra i dag klarade hela utan problem. Slappade fram till 13-tiden då vi började göra i ordning oss för att åka in till Marknaden för att träffa Johan, Kristin och deras 2 barn Irma & Doglas. Ja nu var det full rulle med folk, vädret var skapligt det kom lite regn med det var inte så mycket och vi åkte karuseller och spelade på choklad hjulet. Vid 17-tiden kom Anneli & Micke hem vi hade gått dit för att göra sällskap till Campingen för att äta. Vi gick hem till dom en sväng för att dricka lite (inte jag för jag var chaufför i kväll), Carro & Jag åkte strax före 21.00 till Julita (vid Katrineholm) för att hämta Petter som jobbar på Julita Wärdshus då han gick av sitt pass ca.22.40, men så fint det var där jag rekoenderar er att åka dit och äta. Medan vi väntade fick vi kaffe och en himelsk efterätt. Sedan bar det av till Malmköping för att möta upp Danne , Anneli & Micke dom satt på oizzerian och åt pizza & drack öl. Vi var hemma vid två tiden.

Söndag: Oj det blec sent i går somnade inte förrän vid 03.00 så klockan var 10.00 när jag klev upp, dom andra kom upp efter ett tag alla var vi trötta så det blev att slappai soffan och klockan blev närmre två då jag, Carro & Petter åkte in till marknaden för sista gången detta år. Vi gick runt lite men det var så mycket folk så vi åkte hem . Hem och hade en slappar söndag. Sitter och tittar på tv:e och Carro & Petter är nere vid sjön . Jag har börjat att snida nya planer på vad jag skall syssel sätta mig med i vinter men det berättar jag om senare.





Torsdag 23/7-2009

Det är inte klokt vad veckorna går och man förstår inte vad som gör att det går så fort , man vill slå ner på takten så att inte livet rullar på för fort. Dessa dagar som har gått har det inte hänt så verst mycket få se nu vad har jag gjort ?
Tisdags var Danne i pumphuset i flera timmar så jag plockade lite inne men när det var klart tog jag fram boken jag läser nu " Mia`s Systrar" har läst dom andra böckerna. Kan ju säga att Asyl fängslade mig mycket jag lus läste den när den kom men för ett tag sedan så var det en massa skriverier i tidningen om att det som stog i boken inte stämde helt .
Sedan kom en g.a arbets kamrat till Danne från Sthlm och skulle hämta något som jag nu inte kommer ihåg vad det var.
Resten av dagen läste jag.
Onsdagen kom med sol det var skönt och Carolina kommer hit så vi få rå om henne ett tag. På Fredag till Söndag är det Malma Marknaden med över 300 knallar och Tivoli så på lördag skall vi inn och festa lite. Men nu Onsdag på kvällen skulle jag vara värd för Friskis&Svettis så Carolina hängde med och gympade, hon var duktig det var full rulle på henne i en timma. När vi kom hem åt vi ny plockade blåbär & grädde och gud så gott det var. I dag är det då Torsdag kanske skall vi måla altanen men det beror på vilket väder det blir.

Oj redan Måndag vart tog helgen vägen ??

Ja så är det Måndag igen och det är inte klokt vad veckorna går fort snart är hösten här med mörkret.
Ja vad har hänt dessa dagar ? jo på Fredagen kom Mona & Affe med husbilen och stannade till i dag då dom skall dra vidare neråt landet. På lördagen åkte vi upp till Stockholm för att träffa Carolina , Suzanne och Marks(innan dom vänder hem till USA) men även 2 vänner var med oss Anneli & Micke, vi 4:ra bodde i Sophia & Fabians lägenhet eftersom dom var i Danmark. Vi kom till STHLM vid 12-tiden packa ut och sedan i väg för att göra Stockholms alla affärer, vi  handlat en hel del så som  kläder , skor m.m. för att sedan stressa hem och göra iordning oss,  tog en taxi till Norr Mälarstrand för att äta på Restaurang Kungsholmen. Vilken härlig och trevlig restaurang bra mat och bra service. Sedan gick vi till Slussen hamnade på Pontus By The Sea och där blev det vätske kontroll för att sedan ta båten till  Gröna Lund. Carro, Suzanne & Mark gjorde 5-kamp och vi andra åkte men även Mark och Carro åkte Fritt Fall. Synd var att det börja regna men det  kom inte mycket ,  vi satt oss och tog lite att dricka sedan hem  innan hemgång vid 24.00-tiden.  Blev ett stopp på Mc Donals i Slussen  innan tuben hem.
Vaknade på söndagen redan vid 7-tiden( fast borde vara trött somnade 02.00 i lördags) sov på madrass på golvet och inte det bekvämaste om jag så säger men  låg och läst till 8.30 då dom andra 3 vaknade, kan nog säga att vi var trötta men vi skall iväg till söder och titta i affärer och sedan fika med Suzanne, Mark och även  Petter som kommer ifrån Julita. Så kaffet  tog vi på Rival på Maria torget mycket trevligt ställe satt där en stund innan vi sa HEJ DÅ till dom andra , Danne var ej med på stan han orkade inte så hämta honom och bilen i Hammarbyhöjden sedan for vi hemmåt. Kan bara säga att jag somna in i min sköna säng kl:09.00. I dag Måndag gör jag ingenting läser min bok och Danne sågar ut  staketet som kommer att bli ursnyggt. I dag åker Mark tillbaka till USA och i morgon Suzanne.

Här kommer det lite bilder från helgen .






Redan Torsdag och vad händer ???

Jaha nu är det redan Torsdag det är inte klokt vad tiden rullar på, ja vad har då hänt dom här dagarna inte mycket faktiskt har ju sommar ledigt. Jag hjälper en dam med att paka ner hele hennes hus( ja nästan allt) hon skall sälja och är sjuk. Men här om kväll fick vi besök av två små troll Gustav 5 år och Kalle 4 år så jag gjorde pannka som dom åt och efter det blev det GB glass, finns det något härligare än två små unga personer som tycker allt är spännande som att klätra i berget, plocka smultrån och leka kurragömma. Vi hade roligt i alla fall, så vi sa det nästa gång får ni komma tidigare och ta badkläder med er. Nu är våra två älsklingar Sophia & Fabian i Danmark med hans familj och våran andra älskling Carolina finns hemma och är med Susanne & Mark. I dag torsdag kommer svärföräldrarna och skall väll stå ett dygn innan dom åker vidare med husbilem.


Måndag och soligt

I dag är Danne`s första semesterdag så det var lite ovanligt att han var hemma men han gick upp kl:09.00 då vi drack kaffe och åt en smörgås. Ringde VC för jag har nog fått ett fästingbett men ser ingen fästing utan bara en stor röd ring på innsidan av vänster lår och det kliar, jo jag skulle få komma kl:14.15. Städa i dag ut med allt och dammsög, damma och torka golven och det behövdes efter att alla ungarna varit här hela helgen men vi saknar dom redan. Danne har i dag börjat med staketet som vi skall ha på den nya altanen det blir så bra. Och vi har haft toppen väder hela dagen, nästan klarblå himmel med solen som strålar så termomenten har stått på +25 grader och detta härliga sommar väder skall vara i morgon också. Så i kväll blir det att se efter mina växter ute och sedan slappa i soffan.
Önskar er en trevlig kväll

Söndag och lugnet har lagt sig.....

Söndag och ungarna skall åka hem i dag . Danne, Carro, Suzanne & Mark tog en promenad runt området och Fabian, Sophia & Jag var kvar vi spela kricket. Det blev kaffe och kaffebröd när dom kom tillbaka, sedan packade dom sina saker och åkte klockan 15.30 och då la sig lugnet. I dag blir det pizza till middag så kl 19.00 åkte jag in till Pizzerian, så nu sitter vi i soffan och tittar på TV:e och det dröjer väll inte länge förrän man sover. Tacka ungar för att ni var här.

Lördag och trött

Så är lördag här och jag är lite trött i dag, kan bero på att jag sov i soffan i natt och hade en katt som inte kunde förstog varför. Vi har ju huset fullt men det gjorde mig inget för soffan är skön och jag vaknar ju så tidigt . I dag åt vi frukost och lyssna på melodikrysset, Mark undra vad det vad för något så Suzanne förklarade. Vid klockan 12.30 åkte dom till Malmköping och sedan Hälleforsnäs för att kolla kläder på Lager 157. Danne har jouren på vattnen och jag ligger i soffan och vilar så vi har det så lugnt och skönt. Jag sa till Danne att nu måste vi bygga ett gästhus för när alla våra barn med pojkvänner kommer hit så räcker inte vårat hus till. Ja för nu har vi Sophia & Fabian, Carolina & Petter, Jenny & Sakis + Lèon, Suzanne & Mark. Nu kommer väll inte alla ut på en gång men det händer ju förutom Suzanne & Mark.
I kväll skall vi äta Svenska kräftor( som vi fiskade förra sommaren) räkor och ost...

Här kommer bilder på våra underbara ungar.

Fredag 10/7-09

Trot eller ej men det regnade även i morse helt otroligt allting är blött. Men vid 09.30 kom våra gäster upp för att äta frukost det var Suzanne & Mark, dom bor i San Francisco. Jag & Sophia var i väg för att göra ombesikta  bilen och nu gick den igenom,  sedan var vi iväg och handla. Danne jobba sista dagen i dag så nu börjar han sin semester 4 veckor är han ledig. Väl hemma igen fikade vi och sedan blev det zatzy och kricket ända fram till vi skulle laga middag och i dag blev det tacos. Vi alla pratar engelska denna helg så att Mark förstår och det är bra för då får jag öva. Vid 20.30 stannar en bil vid vårat hus  och vem var det om inte Fabian, då har han sakt hela veckan att han kanske kan komma på lördag eller söndag så gissa vad vi blev snopna. Så nu är alla här förutom våran andra svärson Petter för han jobbar, nu slappar vi alla framför tv:en. I morgon skall vissa av oss ut och titta efter svamp så vi får se om dom kommer hem med något. Och vi andra  få se vad vi hittar på i morgon .

Kram på er.

Onsdag & en regnig Torsdag

I dag har vi slappat på förmiddagen, gjorde pannkakor till lunch och sedan iväg för att handla kattfoder till Nova.
Det har varit en bra dag i dag Sophia har legat och solat på verandan, jag & Carro satt i skuggan och spela spel. 2 tvättmaskiner blev tvättade och sedan forsatte vi spela Fia med knuff alla 3 och jag vann:)
Till middag så stekte Carro ströming och till det färskpotatis och skirat smör men jag äter inte strömming så jag åt kallrökts Lax med färskpotatis.Resten av kvällen blev slappa framför TV:enoch det blev en tidig kväll för oss alla.

Torsdag i dag Danne har en arbetsdag kvar sedan sem i 4 veckor. När jag tittar ut genom fönstret kan man tro att det är i Sep för det regnar och blåset inget skönt ute så när jag har fått upp ungarna skall vi baka bullar, för det är en perfekt dag att baka på. I kväll skall jag & Carro åka till Nynäshamn och hämta Suzanne och hennes fästman Mark, ja Mark fria till Suzanne i förrgår bland Raukarna så nu är dom förlovade och skall väll gifta sig nästa år så nu får man väll börja spara pengar så man har råd att åka till USA på bröllop. Klockan är nu 8.00 men låter dom sova lite till så jag åter kommer senare i dag och med bilder på baket.


Tisdag 7/7-09

Det första jag vill skriva är GRATTIS Lèon som fyller 8 månader i dag.








Vakna redan kl:07.00 men somnade om ett tag till men sedan var det dags för kaffe & smörgås. I väg till Jenny,Sakis och så klart Lèon där blev det kaffe och hembakade bullar som Jenny hade bakat dom var mycket goda. Vid 13-tiden så for vi jag, Carro & Sophia hemmåt men vi kom så långt som till Skärholmen för jag skulle in på IKEA och handla men att jag inte lär mig någon gång, ja jag skulle ju bara handla en wokpanna à 50:- men kvittot slutade på 350:- hm hur gick det till kan man ju undra men så är det när man har barnen med sig, storhandlade i S-tälje för att sedan komma hem vid 15.30. Carro skulle laga maten i dag så det blev wok med färska grönsaker och kyckling mycket gott. Resten av kvällen har vi tittat på Minnesstunden för Michel Jackson & programen efter med denna stora artist måste säga att tänk om alla som pratar så gott om honom nu kunde säga det då han var i livet tycker att minnesstunden var mycket fin och man blev berörd. Michel var min stora idol då jag var yngre och mitt rum var tapetserad med honom och jag är glad i dag att jag har mina LP skivor kvar. Han var mannen som inte ville bli stor han är Peter Pan. R.I.P Michel Jackson.

Måndag 2009-07-06

Vaknade skapligt i dag och vädret var ok, i dag skall jag upp till Stockholm och hälsa på mina underbara ungar alla 6 stycken. Gjorde mig i ordning och hade bestämt mig för att först besöka mina kära g:a arbetskamrater på Jetpak för det var ett tag sedan jag var där, kom dit vid 11.30 så det blev lunch först med Agneta & Carina. och vi han prata om allt möjligt. var kvar till 14.30 och då åkte jag till carolina hämtade upp henne för att sedan åka till Sophia & Fabian, vi skulle gå på bio och sedan äta något efter. jag vet inte när jag var på bio senast men det är nog  över 4 år sedan blir inte att man går på bio här där jag bor så detta skulle bli roligt. Vi åkte till Heron City för att se The Proposal med Sandra Bullock, den var en lättsam film och man fick skratta efter blev det Pizza Hut och det var väll så där. Sen blev det det hemgång till Carro där jag sov vi slappade ett tag i soffan men sedan blev det sängen.

         

Redan Måndag !!

Ja jag tänker skriv vad vi gjorde i går(Söndag) för nu är klockan 00.10 och det redan är en ny dag. Ja så var det ännu en slappar söndag och vi gjorde inte så värst mycket mer än tvätta 2 maskiner och Danne klippte gräset. Men vi har sakt att på söndagar får vi slappa. Umgicks lite med våra grannar och laga mat som man alltid måste göra men sedan blev det TV:en för Danne och datan för mig, vi satt i var sin hörna i soffan. I dag måndag skall jag åka till STHLM och träffa mina döttrar,  vi skall ha en Mor och Döttrar dag, vi skall gå på bio och äta ute det skall bli roligt att göra något bara vi 3 och jag vet inte när jag var på bio sist. Men det blir först att besöka g:a arbets kamraterna på Jetpak och jag måste ju förstås träffa gull ugnen Lèon. Nä nu väntar sängen så jag kanske skriver igen vad jag gjorde denna dag.

Lördag :) och en massa altaner.......

I dag var jag trött när jag vakna vid nio tiden eftersom jag la mig runt 02.30 i går eller tidigt i morse, men upp i allafall och gjorde frukost åt gubben och mig. Sedan blev det melodikrysset som vanligt på lördagar, det är bra att hålla hjärnan i gång och skönt med att få slappa till klockan 11.00 det är väll många som kanske tycker att man är gammal om man lyssnar på det men skit samma vi gör det i allafall. I dag gjorde Danne klart sitt jobb och jag åkte och handlade sedan hem och fika på verandan i värmen, sedan så skulle vi göra dagen`s goda gärning som var att hjälpa Ingegerd som är över 80 år med att klippa gräset och jag rensa ogräs. Efter det blev det kaffe & kaka på hennes altan och hon var så glad över att vi ville hjälpa henne för hon orkar inte klippa längre. Senare vid en fem tiden så blev det ett glas vin nere hos grannen på deras altan så i dag har vi suttit på 3 olika altaner... Sitter nu inne och slappar i soffan och är ganska trötta så man kommer väll somna ovaggade. Pratat med tjejerna och hört oss för vad dom har gjort i dag och i Stockholm har det ösregnat medans här har det varit sol, varmt och lite moln.


Utan dator i 3 dagar :(

Ja tänk vad handikappad man är utan dator, jag har nu äntligen fått ordning på nätverket igen som har legat nere och jag kan säga att det är inte roligt med tanke på att jag bor ute på landet. Ja vad har då hänt under dessa dagar då ? här skall jag försöka skriva vad jag har gjort.

Tisdag kanon väder så jag packade korgen med lite godsaker och kaffe gick ner till sandstranden och låg där från kl:11.00 till 16.00 och jag badade minst 5 ggr, det var 24 grader så det var så skönt och det är tidigt att bada redan i Juni när det gäller mig brukar bada så där i mitten av Juli. När jag berättade för Sophia att jag hade badat så sa hon MAMMA är du sjuk men jag sa som Gunilla(grannen) sa Nina börjar bli gammal och klok !!!! Eftersom vi inte hade dator eller TV:e igång så blev det att läsa min bok(Diplomat dottern) och vi satt ute ända till kl:21.30 och det var över 25 grader så det blev en svettig natt. Grannen`s barnbarn var nere Agust & Emil som var som fiskar i vattnet hela dagen.

Onsdag vaknade vid 07.30 och tempen stog redan på över 20 grader men jag tog i allafall en promenad på 30 min det var skönt, när jag kom hem blev det frukost med ny plockade smultron med fil, kaffe, jucie & en smörgås ute på verandan. I dag var jag nere och tog ett par dopp i sjön lika varmt i dag men låg inte kvar där nere utan var hemma och fixade det var svalare inne men sedan blev det skuggan med boken. På  kvällen var jag på  Friskis & Svettis nere på campingen det var jobbigt eftersom solen sken hela tiden så det bara rann svett om en.

Torsdag ännu en varm dag och upp och tog min promenad på 30 min hem duscha och åt frukost vädet på morgonen var inte så bra och det var bra för jag skulle handla i Strängnäs.  Men jag var tvungen att gå ner till sjön i allafall när jag kom hem för det var så varmt. Kvällen blev åter lugn så jag  läste klart boken .

Fredag lite sämre väder men kvaft var uppe redan kl:06.30 skall lämna bilen på verkstan kl:07.00, efter som bilen skulle vara klar till nio så gick jag till Lindblom`s och väntade snackade lite skit och drack kaffe och vid nio gick jag för att hämta bilen så nu är man 4000:- fattigare. Hem slappa och åt frukost, fixade med grönsakslander och nu är räddisorna snart klara för att ätas och ärtorna är på gång. Det kom ytterst lite regn det var knappt man blev blöt men det oskade, när Danne kom hem runt 14.30 och det blev en klarblå himmel med en strålande sol så det blev varmt igen. Åkte till Malköping för att äta middag på Campingen och med oss var Anneli, Micke & deras två pojkar Kalle & Gustav, det blev en trevlig kväll för efter maten  gick vi hem till dom och klockan var 00.00 när vi kom hem, Danne gick och la sig men jag blev uppe vid datorn & TV:en.
Ja så såg mina 3 dagar ut .




Ja nu är det ute gympa hela Juli.......




RSS 2.0