Ursäkta

Hej ja jag vet att det var ett tag sedan och jag ber om ursäkt. Jag har haft fullt upp att Scrapbooka så jag har inte haft tid att skriva. Men nu på Torsdag sticker Danne & jag till Tyskland för att koppla av lite äta gott och handla lite innför sommaren. Så jag lovar att lägga upp bilder & text efter påsk.
Jag önskar er som läser GLAD PÅSK.


var ett tag sedan....

Vet att det är ett tag sedan jag skrev men det har inte hänt något denna vecka förutom att jag nu var på kursen i K-holm. Ja det var mer än informations träff i att " Starta eget" och man kan ju undra om man kan för det är en hel del man måste veta & kunna, men som tur är finns det personer som man kan ta hjälp av. Sedan har jag ju min hobby som jag gör varje dag. Men i Tisdags var jag i Haninge för min mor kom hem från sjukhuset, så jag var och handla åt henne & var lite som en hemhjälp. Det känns tryggt att veta att hemtjänsten kommer 3 ggr/dag och hjälper henne.I morgon kommer ev.Sophia till oss men tyvärr inte Fabian som skall jobba på EGO, men vi får rå om henne i alla fall. Och på Lördag skall vi på öppethus till Johan & Kristin för hon fyller 30 år så i kväll skall jag göra ett fint kort till henne.

Ha en bra dag

Beställningar

Att få något personligt med favoritfärg, motiv, personens namn och datum kan vara jättekul att ge! Det kan vara
till födelsedagen, bröllop, nyfödd, dop och till jul. 

Jag hjälper dig jättegärna med att göra ett sådan kort.
Vissa kort tar längre tid att göra så ett par dagars förvarning är bra.

Hör av dig om du vill beställa något ifrån mig!

Maila till kortanina@hotmail.com


Lördag & melodifestival

I dag har jag & mannen varit i Stockholm för att köpa bäddsoffan, lämna våra sängar hos Svärföräldrarna i Väsby. Vidare till Konditori Park där vi skulle lev en spis & Danne skulle sätta upp ett plexiglas på disken där dom har bröd. Ja det blev att börja jobba på en gång dom hade fullt men folk , jag skulle ha bakat kakor men det var bara att glömma. Sedan kom Sophia och sedan Fabian, sedan bar det av hemmåt och middag blev på Donken i Strängnäs som vanligt när vi har varit I Sthlm.
Bänkade oss i soffan med lite gott att dricka för att se Melidifestivalen , ja och den har nyss slutat den jag ville att Salem skulle vinna men Anna vann & det gör inget för hon var bra och har en suverän röst.
I går så var det Scrapbooking hela kvällen gjorde nya alster, jag bara ÄLSKAR mitt rum där jag jobbar i.
Här kommer korten jag gjorde.

Jag måste köpa mig en kamera.....

Här är lite kort jag har gjort

Ja här kommer lite kort jag har gjort , tyvärr så har jag ingen kamera så jag får ta med mobilen där efter lite dårlig skärpa, men fyller ju år i Maj så Carolina & Sophia jag önskar mig en digital kamera.

SKICKA ETT MAIL TILL  kortanina@hotmail.com OM DU VILL BESTÄLLA. :)Japp nu är det klart ......

Jag bara ÄLSKAR min man tänk vad jag har det bra som lever ihop med en snickare. Just nu står jag i mitt nya Scrapbooking arbets rum det blev sååååååå bra. Nu skall här scrapas massa av kort.  Jag tillverkar även kort på beställning så det är bara att sända ett mail till kortanina@hotmail.com.  Jag försöker fota alla kort jag gör och lägger ut dom här på sidan så ser du hur dom ser ut, jag gör ju personliga kort också. Vet inte när jag kommer gå och lägga mig eftersom jag nu skall jobba lite.
I morgon skall bilen besiktas men det skall väll inte vara några problem hoppas jag.
 


Nu har vi bestämt.....

Ja så var det Fredags kväll & solen lyser lite från en blå himmel. I dag blir det hemlagat ärtsoppa med Punch.
Men nu har vi bestämt att göra om i gästrummrt och göra det till Scrapbookingrum eftersom jag nu har fått en stor beställning av 200 kort så måste jag ha plats. Så nu åker sängarna ut men lugn tjejer ( carro & sophia ) det kommer in en bäddsoffa i stället, så nästa helg skall vi fixa till det. Oj vad jag längtar.
Bilder på soffa kommer här .Måste få skryta.....

Hejsan på er , det var ett tag sedan eller ett par dagar. Har varit uppe i Stockholm & hälsat på min mor som nu ligger på Handens sjukhus och sedan träffade jag ju mina flickor förstås. Ja som ni vet så blev ju Svärsonen Årets Unga Kock och nu måste jag skryta och lägga ut en interjuv med honom.


Petter Viding är Årets Unga Kock

2010-03-02
Efter en historiskt jämn kamp stod Petter Viding, 24 år, som slutgiltig segrare när Årets Unga Kock avgjordes på måndagen. Arbetsplatsen är Julita Wärdshus i Katrineholm. Tvåa blev Kim Lönnquist från Hotell Ullinge och trea Sebastian Gidbrand från Gastro i Helsingborg.

 

Med ett historiskt jämnt startfält hade juryn en tuff uppgift. När Petter Vidings namn till slut ropades upp av Magnus Ek (Oaxen), tappade vinnaren hakan av glädje och förvåning i takt med att applåderna skallade.
– Otippat! Det var ett otroligt jämnt startfält idag och jag trodde faktiskt inte att det hade gått så här bra. Dessutom var jag inte helt fri från nervositet. Jag trodde absolut inte det här!

Kanske var det de välbekanta omgivningarna på Petters gamla skola Stockholms Hotell & Restaurangskola eller att Petter redan tog sig till final i tävlingen förra året som avgjorde till hans fördel. Det kan också hjälpa att ha en Bocuse d’Or-finalist som chef. De senaste fyra åren har Petter stått i Tommy Myllymäkis kök på Julita Wärdshus.
– Att arbeta hos Tommy är väldigt inspirerande och han har varit en jättehjälp i tänket. Jag vill absolut fortsätta att jobba med honom.
Kommer han att följa chefen i spåren och ge sig i kast med Årets Kock?
– Kanske någon gång i framtiden. Just nu så ser jag tävlandet mer som en kul grej – ett fritidsintresse. Och att komma utomlands och tävla ska bli jättespännande!

Frågan är då – hur förbereder man sig inför den här typen av tävling?
– Det är helt annorlunda att stå i köket under en tävling, säger Petter. Det är fem galet intensiva timmar då allt ska falla på plats, till skillnad från på en restaurang då man kan sitta och planera menyn en månad i förväg. Men jag hade min grundidé – att laga god mat utan konstigheter. Att sträva efter den naturliga enkelheten. Och ja, uppenbarligen så funkade min linje!

Petter Viding får i och med segern representera Sverige på den internationella finalen i Helsingfors dn 16 september.

Juryns motivering
De tre rätterna kännetecknas av modern och samtidigt konsekvent stil. Smakerna passade bra ihop med de valda tillbehören. Tillsammans en högklassig måltid.


JA HAN VANN......

I dag har jag variti inne & Scrapbookat för fulla muggar, vädret var ju inte det bästa. detta är inte sant att det kommer mer snö. I dag tävlar sv'ärsonen Petter i Årets Unga Kock & priset är att få åka till Finland på VM.
Vid klockan 18.30 ringde Carro och meddelade att PETTER VANN det är nästan så att man inte tror att det var sant. Pratade med en glad men trött Petter. I morgon skall jag forsätta att göra kort har fått en beställning på 5 kort och det kommer att bli mer kort, det är jätte roligt.

Här kommer det lite bilder på en badande Lèon.
RSS 2.0