Sista dagen på Augusti för 2010

Ja så har då denna dagen kommit och vi får vänta 12 månader på denna dagen igen, det är inte klokt vad månaderna rullar på och inga jobb i sikte det är inte konstigt att jag undrar om jag nånsin kommer att få något innan jag går i Pension. Visserligen är det 15 år kvar till den dagen men är det ingen som behöver mig längre ?????
Ja sådana tankar får man ibland men det är tur att jag har min stora hobby som håller mina dessa tankar borta större delen av dagen. I morgon fyller Carolina 27 år och då skall jag åka till Stockholm och rå om henne.
Och det börjar närma sig TÄVLING för Petter ( svärsonen ) i Helsingfors som vi skall åka och titta på och Heja på honom så klart. Det är klart att vi är STOLTA över honom och han tävlar den 17 september så då får ni hålla tummarna.
Här kommer ett repotage om honom.

Petter Viding är Årets Unga Kock 2010. Han får därmed representera Sverige i världsfinalen i Helsingfors den 17 september. Tävlingen avgjordes på Stockholms Hotell- och Restaurangskola.

  

Ha en bra dag :)

Ny vecka .......

Det är inte klokt vad dagarna går fort för nu är det redan den 30 Aug och det är bara 1 dag kvar på sommaren.
Denna helg har vi bara varit hemma pulat lite på tomten och jag har gjort en massa nya kort.
I går var Danne på Årsmöte i föreningen och jag var inne och skapa kort och ute var det tråkigt väder.
Vad händer då i veckan ? nja Måndag & Tisdag skall jag bara vara hemma men Onsdag blir det Stockholm för Carro fyller 27 år och det är inte klokt va tiden går åker hem på Torsdag men vi åker upp på Fredag igen för då skall vi på Gröna Lund med Fabians föräldrar det skall bli trevligt. Tror att jag skall åka och simma i morgon men vi får se.
Ha en trevlig vecka :)
:: Kram på er ::

    

Vad tog dagarna vägen ???

När jag hörde på radion i dag att dom sa -I morgon är det Fredag tänkte jag för mig själv att nu sa han väll fel det är ju bara Onsdag i dag !!!! Men så fel jag hade det är ju Fredag i morgon och jag undrar vart denna vecka tog vägen för det bara flög förbi. Måndag var jag och prata med en Catering företag i Flen så vi får se om det blir något sedan var jag på AF och där hände det inget( som vanligt ). Tog en sväng förbi Sagostigen och kom hem med lite nya inne krukor.
Tisdag & Onsdag har jag varit hemma och gjort en massa nya kort som kördes till Stockholm i dag .
Ja så i dag Torsdag har jag varit inne i Eskilstuna och gjort lite ärenden och det var ju ett perfekt väder för det .

Blev ett nytt Julkort ( för er som har läst innan vet varför jag gör det ). Funderar på att lägga ner denna blogg men jag vet inte får fundera på det.

Så i morgon är det då Fredag så vi får se vad vi hittar på i helgen.
Ha det gott och du lämna en liten komentar det gör mig GLAD.

Här kommer det lite bilder

    

    

Så Julkortet där temat var VITT


Helgen som var .

I Fredags var sista dagen på praktikplatsen men jag kommer åka ut och hälsa på tjejerna och ta en fika.
IFredags kom Sophia & Fabian ååå det är så härligt att träffa ungarna blir ju inte varje dag eftersom vi inte bor på samma ort oj det lät som vi bodde så där en 50 mil ifrån varandra men det är bara 10 mil. Danne & Uffe hade lagt ut kräftburar vid 18-tiden så Sophia & Fabian fick följa med Danne för att vitja dom vid 23-tiden och dom kom upp med ca 50 st. 
  

Lördag. Vakna vid 8-tiden satte på kaffe hurran och Danne ner och ta in kräftburarna och det blev ca 60 st så det var en bra fångst. Vi kokade dom senare och vi gjorde inte så mycket utan var bara tillsammans, Sophia & jag gjorde lite kort jag har 6 st beställda.
På kvällen åt vi nykokta kräftor super gott.Söndag då hade vi stora städar dagen av förrådet.
Och ungarna åkte hem & jag gjorde klar korten .

  

Nyköping & Sparreholm

I dag var det en perfekt dag för att ta en biltur till Nyköping för att handla in lite matrial så jag kan göra makrame armband, det är en sådan rolig hobby. Sedan blev det en sväng till Scrapingbutiken i Sparreholm för att fylla på förrådet. Vädret har varit varmt men regn.
Nu i kväll så gjorde jag Julkort nr 6 och jag blev mycket nöjd vad tycker du ?????
Ja skriv en kommentar då blir jag så glad.


     

Makrame armband jag nu gör


Söndag den 15 aug

Jaha nu är det sista dagen på sem och i morgon är det Sagostigen.
I dag har vi städat på tomten tagit bort hakiställningen från lilla huset för nu är den klar, ny målad, taket finns det tegel på nu och ny ytterpanel.
Sedan när jag var i ESK i går så köpte jag en paveljong som vi har uppe på altanen. Har även gjort ett nytt Julkort ( gå in på min andra blogg också www.curlingmor@blogspot.com )
Nu skall jag nanna kudden ha det !!!!!!


Fredag & Kräftor

I kväll skall vi äta nykokta Svenska kräftor & jag gjorde en Västerbottenpaj till det var mycket gottttttttttttttt. Vi var nere hos våra goda grannar Uffe & Gunilla..


Torsdag = Stockholm

I Torsdags körde jag hem lill prinsen till hans föräldrar och jar tror att han tyckte det var skönt att få komma hem men jag tror också att han har tyckt om att vara hos oss. Jag & Sophia var på Formexmässan i Älvsjö och oj vilken mässa det var allt möjligt fi nt och det var mycket som vi ville ha. Sedan åkte vi och hämtade Carro som jobbade sin första dag efter sem. Vi åkte hem till henne och vi fick våra pressenter det var Convers skor, scrapbooking saker, Victoria`s Secret saker m.m.
Vi fick också 2 munkjackor från Marks jobb han är ju brandman Danne bugar och bockar.....

    

Här kommer det lite bild som togs i USA .... 

  

BÄSTA VÄNNER
 

Lite nya kort

Tänkte visa lite nya beställningskort jag har gjort.

            
 
Är ju med i en Scrapbooking tävling där man skall göra ett Julkort i veckan fram till Lucia så dessa har jag skickat in.


Tisdag & Onsdag

Tisdag var det igår då hände det lite saker jag & Lèon var på Sagostigen, vi titta på Grisarna, Kaninerna & Hästarna vi åt glass och han även med att åka traktor och polisbil men även hoppa på studsmattorna.
Lèon han börjar bli varm i kläderna här nu och blir tuffare för var dag, han vågar nu klappa Nova och han går ner till Uffe & Gunilla. Någon gladare ugne får man nog leta efter han är glad hela tiden.

         

Onsdag i dag och sista dagen hos oss, idag har det varit bra väder med sol så idag badade Lèon.

Vi har bara varit hemma idag , tänk vad det är roligt att få ha Lèon här och det var som Danne sa efter middagen idag - man kommer sakna lill grabben, och det stämmer. I dag blev Lèon stucken av en geting men lugn mamma Jenny det blev inget Lèon grina lite men Gunilla kom med hjälp medel och Léon fick en isglass så var allt bra igen.
Det är fullrulle hela tiden och han utforskar nya saker hela tiden. Han var bra trött men vi lyckades hålla honom vaken till klockan 20.00 då det blev välling och det tog väll ca 10 min sedan sov han. I morgon skall vi till Stockholm och hem till mamma Jenny och Pappa Sakis kommer hem på Söndag.
Tyvärr inga bilder på badet för jag filmade.Vårat scharmtroll

Man glömmer lätt.....

Ja så är vi inne på dag 2 av att ha lill prinsen här. Lèon vaknade första gången 03.30 men somnade om och 2:dra gången 07.30 men somnade om även då, jag koka kaffe satt i soffan och 3:dje gången han vakna var kl:08.30.
Idag har vi regn så vi har varit inne men på förmiddagen hade vi uppehåll så då tog vi en promenad ner till fåren som var mycket intressanta att titta på. Vi 12 blev det lunch och sedan hade vi en trött prins som somnade och vaknade inte förren vid 15-tiden. Det regna så vi lekte med bilarna som vi låna av Uffe & Gunilla och oj vad det var roligt lite mellis fick vi i oss . sedan blev det bra väder så då gick vi ut på tomten i klädda galonbyxor & stövlar var han prinsen och lekte med vattnet som samlades i basängen. Och när Danne lärde honom vattenslangen ja då hade han så roligt, vi blev nästa badade allihop jag, Danne, Gunilla & Uffe. Ja man glömmer fort hur det är att ha en 1 1/2 åring för det är ju nästan 21 år sedan Sophia var så liten och man är helt slut. Till middag i dag åt vi makaroner & stekt korv och det tyckte han om hela 3 !/2 skivor korv åt han utan problem. Strax före 20.00 blev det blöjbyte borsta tänderna och sedan sängen och välling , ja han somna nog innom 10 min så trött var han . Ja vi är nästa lika trötta men nu skall vi äta ny kokta svenska kräftor och ta en kall öl till.

Ha en bra kväll från 2 trötta Plast Mormor & Morfar


      

       Den gågna veckan....

Ja som jag skrev i Måndags så åkte vi till Tyskland på Tisdagen närmare bestämt Puttgarden.
Vi tog in på en B&B i Puttgarden gätte myskigt ställe. Vädret var mycket bra ,så i Tisdags var vi inne i staden Burg satt ute på torgen och drack några Öl mysigt mysigt. Onsdag åkte vi till Heliga hafen och var där hela dagen även den staden var mysig på eftermiddagen träffade vi Farmor & Affe som hade kommit ner. På kvällen blev det middag på ett litet gesthause sedan hem och sova. Torsdagen var vi uppe tidigt för att åka till Border vid hamnen det är en båt som är i 3 plan där dom sälje vin,sprit, öl & godis, så vi handla öl & vin och en å annan flaska starkt.
Vi var hemma i Svedala kl:21.00 ca vi var trötta men jag säger BORTA BRA MEN HEMMA BÄST.

     

Fredag var jag inne i E-tuna ett par timmar & i dag är det Kräftpremiär så det blir många bilar som kommer åka förbi i kväll.

Lördag och vi var på Grill & 30-års kalas mycket trevligt.

Söndag åkte upp till Stockholm för att hämta Lill Prinsen som skall vara här till på Torsdag. Allt gick bra hem och Lèon somna vid åtta tiden så nu har vi det tyst & skönt fast vi är trötta redan. Men i morgon är det en ny dag.Måndag och Malmö

I dag var vi uppe vid 07.30 packa och åkte vid 10-tiden mot Malmö, vi rullade neråt landet i sakta takt det är ju Semester och efter Jönköping kom solen fram och graderna gick upp till 23 grader.
Vi kom ner till Malmö ca 17.00 och innsallerade oss på Hotellet. Sedan tog vi en promenad in till Malmö Centrum ca 30 min, åt en mycket god pasta på Lilla Torget och drack öl till blev super mätta så det blev en taxi tillbaka a`59 kr. Tog en öl innan vi gick upp på rummet där vi nu har däckat i sängen, i morgon blir det frukost sedan Öresundsbron för att sedan kl:12.45  ta båten över till Tyskland.
Nu är det Natti Natti så vi säger God Natt.

Söndag

Ja jag vaknade vid 06.30 och kunde inte sova så det var lika bra att gå upp.
I går var jag och levererade 4 nya kort som jag fått på beställning här kommer dom

    

och i går fick jag två kort beställningar till bara roligt. Så dom skall jag göra senare i dag.

Idag skall Danne & Sophia måla klart lill huset och jag skall ränsa ogräs.
I morgon tar vi bilen och rullar ner mot Tyskland och tar lite kärleks semester.

 

Sedan blir det inte Marknad i dag . Detta kort tog Sophia då vi stog i kö in till Malmköping


Malma marknaden & Giftemål.

I går Lördag var Sophia & jag inne i Malmköping på marknaden det är 34:e året för marknaden och ca 300 knallar och mycket folk. Köpte inget onyttigt i år utan bara nyttiga saker

I dag Lördag gifter sig Suzanne och Mark. Vi kunde tyvärr inte åka till USA på deras bröllop men vi skålade i bubbel här hemma.


vill passa på att även Gratta ännu ett Brudpar som gifte sig i går.
Så vi höjer våra glas och utbringar ett Hurra för Mats & Jenny.RSS 2.0