Söndag & tittat på hus....

Ja det är inte klokt vad helgen går fort.... I fredags efter jobbet åkte jag till Stockholm och jag skall sova hos Carolina, plockade upp henne på Fridhemsplan och vi åkte till Ki Mamas och åt Sushi och gud så gott det är.
Sedan åkte vi hem till Jenny & Sakis & lämnade över tomatplanta , paprika & peppar plantor som jag har drivit upp. Gossa lite med Leon och jenny berätta är dom troligt vis väntade barn och vi får väll hoppas att denna gång blir det en tjej om allt går bra. Hämta Sophia på Grönan hon jobbade till 21.00 körde henne hem och vi åkte hem till Carolina.

Lördag vaknade vid 8-tiden gjorde mig iordning och gjorde frukost till oss. Vid 10-tiden begav jag mig i vär till mamma för att hjälpa henne flytta, var där från 10.30 till 19.20 var hemma strax före 21.00 och var dö trött. Danne gjorde varmasmörgåsar med ny plockade kantareller som vi åt med en kall öl till SUPER GOTT.

Söndag sov till nio var trött, i dag gjorde Danne frukost, kaffe,ägg & bröd. Vi var med Micke & Anneli och titta på hus ett som dom var intresserade av , jag sa till Danne vi köper deras det är ett sådant fint hus som ligger inne i Malmköping men kom på att det inte går för NOVA (katten våran) vägrar nog flytta..  Snart börjar filmen på 4.an och vi skall äta kräftor som Danne & Uffe fick i Lördags.
Ömma fötter

Så det var det så här det känndes när man jobba, ja det är ju inte klokt vad man vänjer sig att inte göra någonting....
Har nu jobbat över 1 vecka och tiden bara rusar i väg , hur ser då min dag ut jo så här.
Kl.05.00 Ringer väcka klockan, åker vid 05.40 och kommer till jobbet ca 06.30-06.40.
Om bytt till kl:06.50 och då börjar jag plocka fram sakerna som skall stå i lunchrummet sedan börjars förberedelsena innför frukosten som vi serverar från 8.00 till 9.30, under tiden börjar jag göra klart 12 olika sallads byttor som skall vara klar innan lunchen. Mellan kl: 11 & 13 serverar vi lunch och då är det full fart "ingen rast ingen vila". Sedan rullar tidenpå fort och helt plötsigt är det hem gång. Och jag märker att jag inte har jobbat på ett tag somnar före 22.00 på kvällarna och fötterna värker( känns som man går i hög klackat om dagarna). men jag tycker det är roligt och jag träffar mycket folk,
Tackar henne som fixade detta till mig. Dom jag jobbar med är Kocken som kommer från USA  och heter Paul sedan Fredrik som är 22 år (åker på Tisdag till Japan i 2 mån ).
Jo jag trodde ju att jag skulle vara arbetslös i vinter så jag skulle börja göra smycken, men Sophia tog allt hem och nu har hon gjort ett armband blev jätte fint(se bilden)
Nä snart får jag krama kudden.....

Oj vilken helg.........

Hej på er , ja denna helg har varit full rulle från Fredag eftermiddag till Lördagsnatt så vi är lite slitna och sitter och slappar i soffan. Ja denna helg var det Bröllop i Stockholm våra vänner Micke & Anneli skulle slå sinna påsar ihop och vi skulle vara Bröllops vitnen och Carolina var den som skulle fota. Dom plus Danne kom och hämtade mig på jobbet vid 15.30 för att fara upp till stora staden. Vi skulle bo på Scandic Hotell Hasselbacken så det var helt perfekt, rummen var bra man sov gott i sängarna. Dom hade beställt bord på en Italiens Restaurang på Tyskabrinken till kl:19.00 så när den tiden var inne så var vi där, mycket bra mat och sedan gav vi oss av mot Djurgårds Färgan för att möta upp Svärsonen Fabian för att åka till Grönan och träffa Sophia. Hon hade fribiljetter in och gratis biljetter till olika åk. Så det första hon ville åka var Insane men ingen ville åka med henne så pappa fick ställa upp :) Han sa alldrig mer, vi var trötta så när klockan var 22.30 gick vi till hotellet för att sova det är ju Bröllopsdag i morgon..

Lördag och Bröllopsdag.
Vaknade av att det regnar och tänkte Nej det får inte vara sant för vi skall ju vara ute
Vi var uppe vid kl: 9 för att äta frukost, satt ett tag hade ju inte så bråttom vi skall ut och titta efter ett plats där dom ville bli vigda. Vi ringde Carro som fick åka och handla brudbukett & hårnålar, vi tog bilen och åkte mot Rosendals Trädgård och det regna men dom hade lovat att vid 14-tiden skulle det klarna upp och solen skulle komma så vi höll tummarna.
Dom hittade en vigsel plats på Rosendals Slott för vilken trädgård dom hade. Tillbaka till Hotellet och klockan tickade på, upp och göra i ordning brudparet och oss. Micke gick igenom kamerna till Carro för hon skall fota hela dagen & kvällen,
Vid klockan 15.00 så kom Vigsel förättaren till hotellet och vi tog en Taxi till vigsel platsen. Efter vigseln drack vi Chapel Hill magnum så vi var nog där i ca 40-50 min men vigseln var över på 3 min. Carro fota så dom bilderna har jag inte utan jag tog lite med min mobil. Sedan tillbaka till Hotellet för att ta oss något annat att dricka , jag hade kläckt idèn att dom två skulle åka Bergodalbanana med bröllopskläderna för att bli fotade och att dom kunde ha det som Bröllopskort och det var själv klart tyckte dom, så iväg till Grönan och iväg till Bergodalbanana och åka . Sedan hem för kl:20 hade vi bokat bort på Rolfs KÖK, maten var mycket god och vid ca 22.30 kom Sophia & Fabian och vi avslutade dagen på Grill med en massa goda drinkar. Och även Orup avslutade sin kväll där ........

Söndag & Trötta

Sov till nio i dag är super trött ner och åt frukost vid 10-tiden och gud så gott det smaka med kaffe & smörgås för att sedan gå upp och packa skall vara ute från Hotellet till klockan 12.00, men vi passade på att vara lite kulturella för vi gick på Wasamuseet, ja där har jag inte varit sedan jag gick i 5:an. Vi åkte hem vid 14.00 & vi är super trötta så det blir nog en tidig kväll.
Här kommer det lite bilder från helgen.
Ett kort inlägg idag

Ja inte blir det mycket här idag är super trött och fötterna värker, nu ligger jag i sängen och klockan är bara 20:35 men orkar inte sitta uppe är inte så speciellt intresserad av fridrott häller. Ställde klockan och om jag somnar i skaplig tid så får jag sova 7 tim innan den ringer. 2:a dagen i dag och tiden bara springer iväg har att göra hela tiden, kan bero på att jag inte har fått rutin på allt. Lärde mig kassan i dag gick skapligt tycker jag.

Till denna Ö skulle jag kunna tänka mig att åka till

Nä nu är det ........
  GOD NATT
Roligt men Trött

Ja det känns att jag inte är van att gå upp klockan 05.10 men man vänjer sig snart och tänk nu får jag också längta till att det " snart är helg ". Åkte hemmifrån klockan 06.00 och var i Södertälje klockan 06.50 så det gick smidigt behöver ju inte köra genom Södertälje utan svänger av vid Scania rinken. Jag började med att duka fram för frukost som serveras kl: 8 till 9.30 och det var ju inga problem efter som det gjorde jag ju i 7 år på Jetpak och det var nästan samma frukost och efter det var det att börja med råkostsalladen och det skulle göras 12 olika . Ingen rast & vila men han med en fika inna lunchen skulle plockas fram och kl: 11.00 till 13.00 så är det fullrulle hela tiden. Helt plötsligt när jag tittar på klockan var den redan 15.45 men vart tog dagen vägen. Fötterna värker lite och jag är super trött kommer att bli en tidig kväll :) Nova är också trött......

 Kommer ni ihåg denna kille ??? han kommer att komma till mig tidigt i kväll...

 Söndag och lite nervös.....

Sov till 9 i morse nu får jag ju bara sova på helgen eftersom jag börja jobba i morgon efter 9 månader som arbetslös. Det skall bli så roligt att få komma ut i arbetslivet igen man blir lite hemma blind man uppe sent om nätterna. Nu mera skall jag gå upp mellan 5.00-5.30 det tar 50 min från mig till Södertälje och lite längre på vinterna skulle jag tro.
Jag skall jobba på Lunchrestaurang på Telje Energi som är en personalmatsal, vi är 4 st så det är bra, jag skall ha hand om Kassan, Råkostsalladen och Lunchrummet att det är rent och snyggt. Så i dag har jag varit och handlat skor som jag kan jobba i och träffat Lena som jag jobbade med på Jetpak i ESK, Danne har oljat in våran bänkskiva ÄNTLIGEN.
Händer inte så mycket mer förutom att jag skall försöka komma isäng i skaplig tid och hoppas att jag somnar.
Så i morgon skriver jag hur det var 1:a dagen :)  Jo nu skall min lilla Pärla säljas henne har vi haft sedan 2003 för nu måste jag ha en fyrhjulsdriven bil för att klara våra backar då snön kommer.

PÄRLAN ligger ute på Blocket..


Äntligen :)

Så var det FREDAG och jag har varit och tittat på ett JOBB och där börjar jag på Måndag, ni kan inte ana vad det skall både bli roligt & skönt att få börja. Jag skall börja på en lunch restaurang på Telje Energi som restaurang biträde och skall göra lite av allt möjligt så jag få se vad jag skriver på Måndag hur min dag var.
Carolina hjälpte Uffe att ta upp kräftburarna i morse sedan var hon & Anneli i Tuna Park.
Önskar er en trevlig Fredag  ;)

Nu har man gått i NIO månader.....

Hej hej det var en vecka sedan jag skrev , nå vad har då hänt under denna vecka ?

Måndag då kom 2 av mina gammla arbetskolegor från Stockholm dom hade varit i Göteborg på Madonna och passade på att passera oss och nanna över en natt. Daniel & Tommy bada och det var ialla fall 23 grader i vattnet, åt middag sedan satt vi i soffan drack vin och snackade det var så roligt att dom kom förbi.

Tisdag  var väll uppe vid 8-tiden gjorde frukost och sedan packade vi bilen för att åka till Stockholm, skall hjälpa mamma att packa hon skall flytta den 1 September till en mindre lägenhet. Jag & syrran höll på hela dagen men vid sex tiden så åkte vi, Carolina är kvar i Katrineholm så jag skall sova hos Sophia & Fabian.
Sophia och jag hyrede DVD film och Fabian var och tränade.Varförbi Jenny & Sakis för att gossa med Lèon


Onsdag  och hemgång, åkte förbi Eskilstuna för att hämta Växthuset passade på att handla och sedanhem, gjorde inte så mycket mer, förutom att Danne & Uffe la ut dom 1:a Kräftburarna.

Torsdag skulle ha hämtat Carolina på förmiddagen men hon jobbade i Cafèt på Julita så jag skall hämta henne 17.30 i K-holm. Anneli kom över vid 12-tiden och åkte vid 16-tiden pratade om nästa helg då dom gifter sig i Stockholm och Danne & jag är Brölopps vittnen det skall bli så roligt.
Vid 15.30 ringde Marjo och undrar om jag kunde möta henne i Södertälje i morgon hon hade ett jobb till mig.
Ja ett JOBB helt fantastiskt, den 14/Nov blev jag arbetslös och den 14/Aug blev jag erbjuden ett jobb räknade efter och upp täkte att jag har gått lika länge som en gravid i NIO MÅNADER.

  

Daniel & Tommy


Söndag 9/8-09

Jaha så var den värsta Söndagen på hela året här enl.min man, och det är att i morgon börja han jobba igen efter 4 veckor ledigt. I dag åkte vi till Carolina som befinner sig på Julita Värdshus hos pojkvännen Petter som jobbar där som kock. Vi kom fram kl:12.05 och skall äta lunch det är otroligt vackert där vi satt ute mot sjön och solen strålade.
Danne & Jag åt en helt otrolig Gös med fäska kantareller, sparris, färskpotatis och vitvinsåsoch Carolina åt kött. Tillefterätt tog vi äppelkompott med hemgjord vaniljglass & kaffe och vi drack öl och Bie vatten. Efter det stog magen i åtta kanter vi var så mätta vi TACKAR KOCKEN. Sedan åkte vi hem och då började jag plantera om lite blommor för vissa hade vissnat . Blev middag kl:19.00 och nu slappar vi bara. I morgon kommer Daniel & Tommy två kära f.d arbetskamrater från Stockholm så ni får se bilder senare i veckan. Såg nu att jag blundar på kortet vet ej varför....Så här ser jag ut när jag påtar bland mina blommor.

Lördag & Bakluckeloppis

Ja då var man uppe tidigt idag igen för att göra sig iordning för loppis, var uppe i Malköping strax efter 8.00 och det var redan mycket folk som hade kommit många är där redan kl:07.00 och packar upp . Fick stå i solen hela dagen och sålde bra måste jag säga, fick iväg mycket kläder & skor men så var jag billig också det finns ju dom som bara åker omkring och dom är mycket dyrare. När klockan var 13 så packade jag ihop visserligen var det 1 timma kvar men man märker att efter 13.00 så minskar det med folk, skulle ju själv ta mig en sväng och se om det fanns något intressant och jag köpte en mjölkkagge(se bilden). I dag tjänade jag 800:- var av 400:- är Sophia för mycket att kläderna var henne`s.
Skall ner till grannarna och äta Kräftor i kväll och i morgon blir det att hälsa på svärsonen Petter på Julita Värdshus och äta lunch så vi får se vad han har lagat till även Carolina är där.
Första bilden är mitt bord.

                En sådan köpte jag fast blankare som jag har satt en Kryssantemum i.


Här är vi hos Uffe & Gunilla och äter kräftor eller vi har nyss ättit.

Fredag och Söderköping

Upp tidigt i dag för att i dag har Danne & jag lånat två små killar Gustav 5 år och Kalle4 år för vi skall åka till Söderköping och äta glass. Vi hämtade dom hemma hos dom vid 9.30 så bar det av, vi åkte mot Kolmården för att ta en bilfärga från Säter till Ö-Husby den tog ca 10 min det var spännande att få stå ute på däck och titta. Där ifrån var det ca 2 mil till Söderköping och Kalle frågade i ett NÄR ÄR VI FRAMME ? och vi fick vara SNART. Så rullade vi inn i Staden och parkerade bilen för att gå mot Glasbaren det ända Kalle sa var att han ville ha en Hulken glass vad det nu är ?? nja sa jag det har dom nog inte där så vi får se vilka glassar dom har. Vi hade tur för det var ingen kö så vi fick sätta oss på en gång och killarna börja titta vilken glass dom skulle ha efter ett litet tag så var dom nöjda med sina val så var det Danne`s och min tur och sedan var det bara och vänta. Gustav beställde in en Clown glass och Kalle en glass med strössel och sega nappar ja jag tog en Pollkagris glass och Danne en med choklad glass, kolasås & banan m.m. snacka om att vi blev mätta efter dessa glassar och för 4 glassar fick vi bet 272 kr, ja dom kan ta betalt.
Sedan tittade vi när en båt skulle slussa och efter det ville dom gå till en leksaksaffär för att se om det fanns något dom kunde köpa för deras pengar ( hela 23 kr), det fanns förstås inget dom kunde köpa men jag köpte såpbubblor som dom ville ha. Kalle är en kille som kan prata men har svårt med sk-ord ,så Danne & jag hade lite svårt att förstå honom när han sa- När jag blir stor skall jag ha hägg.....va!! nu förstår vi inte ? men han menade SKÄGG vi smålog i det tysta. Gustav är en tystare kille sa inte lika mycket. Sen mot bilen vi gick  för då ville dom till Farmor & Farfar. Gustav somnade men Kalle satt och titta i en leksakskatalog och sa för varje sida han vände sa han -Danne titta häääär dååå denna vill ja ha.... Vi lämna dom hos deras Farmor & Farfar som bor i Valla , så efter det blev det Malmköping och handla Pizza med oss hem, efter pizzan var det bara för mig att packa bilen för morgon då det är bagage loppis i Malmköping. Nu sitter vi och degar i soffan vi tittar på varandra och säger fasiken vad trötta vi är ändå har vi inte gjort så fasligt mycke, Danne säger - är det så här att ha barnbarn ??
Vi hade en rolig dag..
God natt på er .


 

 

Torsdag och sol

Var väll uppe vid 8-tiden i morse det var för varmt att sova, slappa innan frukost vid 09.30 uppe på altanen i morgon solen helt underbart, det är ett helt underbart liv vi har här på landet kan inte få det bättre. I dag for jag inn till Eskilstuna och köpte oss ett nytt växthus och handlade mat för i kväll får vi middags gäster ett par från Stockholm som har fritidshus i Sköldinge som ligger mot Katrineholm och 30 min från oss. Dom kom vid 15.30 så nu är kl 21.30 och dom åkte hem nyss. Sitter på altanen och det är över 20 grader ute en helt underbar kväll.I morgon skall vi till Söderköping.

Detta växthus köpte jag


Onsdag & Strålande sol

Tänk vad skönt att vakna och se en blå himmel och en strålande sol för det var ett tag sedan. I dag fårvi besök från Upplands Väsby det är Farmor, Affe och ett par som dom umgås med Maj & Åke, så jag ställde mig och baka tänkte baka muffins men det blev en sockerkaka och städade undan lite. Dom kom vid 12-tiden och åkte 18.45 och det hände inget denna dag vi satt och prata dom titta på mina odlingar. Men Danne och jag var i allafall trötta och det är ju inte så konstigt för man passar ju upp dom hela tiden. I morgon får vi besök att våra vänner Gunnar & Maggi.


Tisdag 4/8-09

För det första vill jag säga GRATTIS på 24-årsdagen till min svärson PETTER. Idag var man uppe redan kl:06.45 för vi skulle till STHLM och Huddinge för att hämta lite grejer. Var hemma igen vid 14-tiden och passade då på att handla lite för att sedan åka hem och fixa lite, jag börja vattna mina blommor och fick för mig att flytta växthuset för det står på altanen som vi skall måla så det blev att smöra lite för gubben så han skulle hjälpa mig och det blev så bra.
Det växer så bra för nu har Paprikan, Peppar och Tomaterna mogna och i trädgårdslandet växer Sparrisen, Isbergsallad & Ärtor. Och här om dagen så tog jag rett på potatisen fick lite grann som vi skall äta senare i veckan, så nu märk det att det är Augusti och skörde tid. I dag kom sakerna som jag & Sophia beställde i lördags och min nya hobby som jag skall syssel sätta mig med i vinter då mörkret faller på, sedan får jag se om jag ev skall sälja. Vad är det då jag skall göra ???? jo smycken. Middagen blev uppe på altanen i solen och nu sitter gubben min & jag i soffan och ser sista avsnittet av ALL Sång På Skansen.Min nya hobby i vinter.

Söndag 2/8-09

I dag skall Sophia åka hem och jag bakade en sockerkaka i morse så nu skall det på glasyr.
Danne klipper gräsmattan så den blir fin skall väll ta sig en runda i skogen och titta efter svamp. Jag skall köra Sophia till Strängnäs där hon skall ta tåget till Stockholm.
Tänk att hon & Fabian firar 7 månader i dag så Grattis på er båda.
I går satt Danne upp staketet så nu är det klart blev mycket bra.

Oj ännu en vecka som har passerat..

Men oj vad veckorna går fort, förra Söndagen blev som vanligt slappar söndag så vi gjorde inte så mycket. Måndagen var vi i Flen och handla, Carolina och Petter tog en sväng till skogen och hittade  kantareller och jag blockade blåbär.
Tisdag gick vi upp vid 8-tiden vi körde petter till jobbet på Julita sedan gick vi i Katrineholm, vi fikade och tittade på gammla saker köpte ett par skor till mig och en jacka till Danne. Vid kl:16.00 åkte vi till Johan & Kristin och deras 2 barn ( Irma & Doglas) för att grilla.
Anneli & Micke plus deras 2 pojkar(Kalle & Gustav) kom också, ungarna badade vi snackade och sedan åt vi grillat. Vi var hemma vid 23.00 och det blev sängen. Onsdagen kom och jag bakade bullar, Danne fixade klart staketet och Carolina slappade hela dagen låg i soffan och med datan igång.
Torsdag i väg mot Stockholm vi skall lämna Carolina för att sedan åka till Carola & Lasse i Norrtälje skall sova över till i morgon. Vi kom till deras hästgård vid 14.00 och det var lite rörigt för dom på grund av att elekticen var där och han lyckades borra hål i en vatten ledning så det blev lite panik men det ordnade till sig. Dom har 5 st hundar , 2-3 hästar och en katt. Vi prata drack och åt grillat på kvällen så vi kom i säng vid ca:01.00 men somna runt 02.00.
Fredag upp vid 8-tiden frukost vid 9-tiden för att sedan åka vidare ut till Kapellskär och titta har inte varit där på ca 10 år. men allt så nästan ut som det gjorde då vi stog där, vi stog där i 13 år  och det var retså många som stog kvar så vi var där i över 2 timmar man skall snacka med alla. Hem till Sophia & Fabian för att det skulle sättas upp saker från IKEA på vägen plockade vi med oss Carolina. Sophia jobbade på Grönan i dag så när hon kom hem så gick vi alla på Malmgrenskan och åt middag. Sophia földe med oss hem och klockan var 22.30 då vi rullade in på tomten. Ja det var denna veckan nästa vecka är Danne`s sista sem vecka.

Här kommer det lite bilder från Norrtälje & KappelskärHär kommer bilder från egen odlingen.

RSS 2.0