Mors Dag 2009-05-31

Vaknade vid klockan 08.35 och huvudet känndes lite trångt. I dag skall jag göra så lite som möjligt för det är min dag i dag . Sophia ringde och talade om att jag var värdens bästa MAMMA och senare ringde Carolina och grattade mig på Mors Dag. Har legat i vilstolen hela dagen och läst. Till middag blev det grillat med "skånskpotatis" och till efterrätt grillad banan med choklad och kall öl.

Forsättning på Lördagen

Ja våran dag var inte klar efter dopet,  utan iväg till Upplands Väsby för att hämta nya Ytterdörren.Klockan var väll ca 17.30  då vi satte oss i bilen för att rulla hemmåt. Var hemma ca:19.00 snyggade till oss och sedan iväg på 30 års fest i Malmöping.

Här har vi födelsdagsbarnet Micke


Här kommer det lite bilder från festen
   

   
Vi var hemma kl: 01.00 och vi stupa i säng.

LÖRDAG och vi skall göra mycket i dag ......

I dag hade jag ställt klockan på 07.00 men tror ni inte att jag vaknade 06.30 och då gick jag upp.Satte på kaffe pannan och börja göra i orning mig.Klockan 08.30 så satte vi oss i bilen för att åka till Sophia & Fabian för Danne skulle ju lägga trallgolvet på ballkongen,vi kom till Stockholm vid 09.45 och det är över + 20 grader varmt och det kommer bli varmt i dag tycker synd om dom som skall springa Marathon. Vi åt frukost och Danne ordnade till ballkong golvet och jag åkte till Jordbro för att hämta mamma.
Så iväg till Katharina Kyrka på Söder och så var det DOP i 30 min, här kommer lite bilder

FABIAN, DANNE & SOPHIA INNE I KYRKAN

Mamma(Jenny) Pappa(Sakis) & Gudmor Hanna
Efter blev det Kaffe & Tårta


FREDAG ÄNTLIGEN.......

Tänk om man kunde sommna om när Danne gått ur sängen för då var klockan bara 05.20, men icke sa nicke låg där och vred mig och önskade att mina ögon skulle falla ner och jag sommna om. Men efter ett tag så gick jag upp efter att ha legat och vridit mig i 20 min och Danne tittar på mig och säger -men gå och lägg dig. Väl uppe så öppnade jag ytterdörren och solen strålade och fåglarna kvittrade dagen kunde inte strarta bättre ?
I väg till kursen i dag blir en kort dag , ja den blev kort började 8.30 slutade 11.30. Åkte till Strängnäs och handla .
I morgon har Danne & jag fullt upp, först skall vi till Sophia & Fabian för att Danne skall lägga trallgolv på ballkongen sedan bär det av till Leon`s barndop i Katharina Kyrka för att sedan åka till Upplands Väsby (Farmor & Alf bor där)för att hämta våran nya ytterdörr. Och sedan hem byta om för att åka till Malmköping på 30 årsfest hos Micke & Annelie så på Söndag är man väll vara helt slut.I dag köpte jag Thai mat till middag och till det drack vi kall öl, det var mums fillibaba.
Jo föresten snart kommer Sussi hem , hon bor & pluggar i USA.

Sophia & Sussi Midsommar 2008
 
Våra härliga ungar Fabian & Sophia 

Systrana Björklund
 


MIN FÖDELSEDAG I DAG

I morse kom lilla gubben in och grattade mig genom att dra av täcket och säga -Grattis gumman nu är det ett år kvar till 50 .... hur roligt var det att höra ?
I dag hade Filip tårta med sig till kursen för det var hans sista dag , han har fått jobb på COOP Grattis till honom.
Och underbara Lisa hade  köpt en blomma till mig och Filip en pressent, gulligt tycker jag med tanke på att vi bara har känt varanndra i 4 veckor. Ja kursen var kort i dag slutade 11.30 så jag begav mig till gymmet och roddmaskinen fick sig en match. Sedan  hem och fasen vad det regnar men det finns ett talesätt som säger "
efter regn kommer solsken" och det brukar stämma. Runt ca: 17.00 så började det hagla trodde det inte var sant men jag har bildbevis. Klockan 18.00 gick vi ner till grannarna Uffe & Gunilla för dom bjöd på födelsedagsmiddag 3 rätters mycket gott , Gunilla hade gjort rabarberpaj som var så god. Ock mina underbara döttrar har ringt och grattat mig.
Sophia & Fabbian ringde i morse och sjöng så vacker. Så var denna födelsedag till ända . I morgon är en ny dag och det är FREDAG.

Lisa, Filip & Jag

Här ser ni haglett som kom

Mina underbara barn.


27 Maj och i morgon fyller jag år och är 1 år närmre 50 år.

Ja som vanligt vaknade jag kl: 06.00 och jag har konstaterat att jag börjar bli gammal(fyller 49 år i morgon ).
Jag kom ihåg vad jag sa när jag var ung & när man fick barn ,Att när barnen blir stora eller när jag blir gammal skall jag sova LÄNGE. Men ack så  fel jag hade för det spelar ingen roll vilken vecko dag det är vaknar alltid tidigt.
Ja så i morse var det bara att dra på sig träningskläderna och på med skorna och ut & gå 20 min. På min lilla runda så går jag förbi Fårhagen och dom hälsar varje morgon med ett BÄÄÄÄ = Godmorgon trevligt tycker jag.
Hem äta frukost, en liten stund framför datorn för att sedan få lite bråttom att duscha & göra sig i ordning, för att åka på "kursen". I dag var en bra kursdag 3 tim prat om Ergonomi men kan ju tycka Varför ??? för som ny annstäld kan man knappast säga 1:a dagen att man vill ha ergonomi saker tror inte man blir så populär. Efter lunchen kom Inge och pratade ekonomi och om olika kursen det var bra, så nu har jag bestämt mig jag skall plugga lätt EKONOMI i 18 veckor( har lite svårt att förstå det med tanke på att man är ju inte så stark i matte).Så nu skall bara Arbetsförmedlingen säga OK till det.
Sen var det hem och laga middag för i kväll är det Friskis & Svettis 1 timma, och nog blev det att svettas vill jag lova.
Sedan när jag kom hem runt 20.30 träffade jag grannen som var ute och gick med nya hundvalpen så söt.
Nu är jag trött och skall grypa ner och sova och imorgon fyller jag år och  man är 1 år närmre 50 fy så gammalt det låter.
2009-05-26

I dag var man uppe redan kl: 05.50, Danne undrade vad jag gjorde uppe och sa -gå och lägg dig. Men inte kan jag somna om när jag har gått upp så på med tränings kläderna och ut i skogen 20 min, det är så himmla skönt att bara kunna gå ut genom dörren & rakt ut i naturen, det var en skön promenad,  åt frukost packa in i bilen  för att senare  åka på "kursen" om man nu kan kalla detta för kurs ? I dag började vi 08.30 med att bli indelade i grupper a´5 i varje, våran grupp började i data rummet och fick i uppgift att gå in på nätet och titta efter jobb, vi alla satt som fråge tecken för vi fattar inte vad det har med kursen att göra. Jo nu kom jag på vad "kursen" heter Kunskap & Utveckling hela den här kursen är ett skämt jag lovar. Vidare till nästa  rum där vi skulle fylla i ett fråge formular som sedan skulle resultera i "vad vi var för personer " den gjorde vi på 10 min och Handledaren sa -nu var ni snabba så ni får en lång lunch för detta skall ta 1 1/2 tim, men det sa vi nej till utan vi gick vidare till nästa rum där Ann-Kristin från Yrkes utbildningen (KY) och pratade hur man gick till vega för att söka någon yrkes utbildning. Så när klockan var 11.30 var vi klara för dagen så då var det bara att kila iväg till gymmet. Tränade 1 tim, fasen vad jobbigt ,men va fasen skall på brölopp i Aug. och vill komma i ett par minde storlekar än vad jag gör nu.
Kunde inte låta bli att inte åka in till handelsträgården köpte lite blommor, 2 amplar & andra plantor, var hemma vi 14.40 och solen sken , ner till Uffe & Gunilla på en fika sedan hem och plantera.
Danne kom kl:17.00 slappa ett tag i solen på altanen sedan lagade vi middag tillsammans. Efter maten vattna blommorna och sedan blev det TV:e och Despret, men nu skall jag gå och lägga mig och får väll sevad som händer i morgon på "kursen".
Hej då ....

Härlig natur......


VA FASEN ÄR STOP KNAPPEN....


Hej igen, ja då var nästan denna Måndagen till ända och vad har då den givit mig i dag ?
Ja som jag skrev i morse så var det 2 studiebesök ett på Mälardalens Högskola & ett Tryckeri och kan ju säga att det var helt onödigt .Första besöket blev på Högskolan och damen som skulle ta hand om oss pratade i 2 timmar och hon blev alldrig tyst och pratade till oss som vi var 14 år.Men då skall ni veta att alla i gruppen är mellan 25-50 år.Ja vi alla börja skruva på oss och undra VA FASEN ÄR STOP KNAPPEN. Jag
förstår inte varför man skall gå denna kurs(genom arbets förmedlingen) har nu gått i 4 veckor och det ända vi gör är att åka rund som skolungdomar och besöka olika företag det kan ju kanske vara intressant men tyvärr så ger det ingenting. Jag som trodde att detta skulle kanske bidra till ett jobb (för det sa dom första dagen) men alla 13 olika företag som vi har besökt har redan ordnat sem.vikarie eller har annställning stopp.Men det skall väll se bra ut i statestiken på arb.förmedlingen i Flen att 15 st är på "kurs" så syns vi inte i Statestiken över arbetslösa.
Men för att muntra upp mig efter besöken så åkte jag till växtriket och köpte lite nya blommor till växthuset.
Kom hem vid 15-tiden och vilket väder det har varit i dag ,planderade om blommorna i nya krukor . Nu sitter vi och tittar på CSI och det blir väll sängen sedan.Och i morgon är en ny dag.

Mina grönsaksodlingar(tomater,paprikor & chili)

En del av mina pelagoner.

Potatis (hoppas att det blir några till Midsommar)

ESKILSTUNA I DAG

Godmorgon alla glada som läser detta. Ja i dag var jag uppe kl,06.00 och solen sken och blå himmel kunde inte ligga kvar då, utan på med träningskläderna och på med skorna så iväg på en 20 min promenad. Här där jag bor så är det ingen trafik och det ända man möter är djuren i skogen och tänk man hör en massa fågel kvitter,jag gick varje morgon i Stockholm också men det här är njutbart vilken NATUR....Ja vad händer i dag !!! jo just det skall ju på 2 studiebesök i Eskilstuna så jag kommer skriva i kväll hur det var. Nu är klockan 07.22 och måste göra mig iordning.Så ha en bra dag och här kommer lite bilder från i morse.


Ja detta är då vid 06.10 man är ju ny vaken

NaturenFrukost och ny plockade Liljekonvaljer.


Sedan hittade Nova tvättkorgen och hoppade i.

McDonald`s i dag

Ja som ni ser på rubriken så blev det att åka till Strängnäs för att gå på McDonald`s och det är mycket sällan vi äter där sedan vi flyttade från Stockholm.Men eftersom Danne äntligen blev klar med altanen så slog vi på stort(ha ha )
Efter måltiden så handlade vi tidningen och det blev en DVD också(Bröllops Duellen) så den skall jag se snart på datan eftersom Danne skall se sport och fotboll . Har funderat skarp på att sätta in en vägg tv:e i sovrummet men det tar imot för det är så lätt att man då sitter i varsitt rum och det är inget roligt.I dag har det varit lite lustigt väder ömsor sol & mörka regnmoln. Det var allt för i dag.
Godmorgon godmorgon och håll tillgodo.....

Men godmorgon och det är verkligen en bra morgon,solen skiner och himmelen är blå kan det bli bättre !
Jag gick upp 7.30 och Danne vid 9-tiden och kaffe hurran sattes på spisen.Vad är godare än att få dricka en god kopp kokt kaffe och sätta sig på den nya verandan.I dag är det slappar Söndag så vi får se vad som vi kommer att gör,kanske skall vi åka till Strängnäs och handla och troligt vis blir det besök på MC Donald`s. Har hittat gammla bilder på Danne & mig och på tjejena när dom var små ,så håll till godo här kommer det nostalgi bilder..


Här är Jag & min syster.Danne 16-17 år

Carolina 3 dagar
                             
  Sophia & Farmor                                                                                


Här är dom i vuxen ålder

     Pappa`s tjejer.Mamma`s tjejer (Curlingmor)                                              


LOPPIS I DAG .....

I dag var man nog uppe före Tuppen (kändes så i alla fall) klockan ringde 06.30 så man hoppa ur sängen. Började dagen med att koka kaffe för i dag skall jag åka och sälja saker på LOPPIS det skall bli roligt,och det är mycket som jag skulle ha med mig men som tur var så packade jag bilen i går. Nu var det bara vädret som också skulle vara på min sida inget regn tack och inget regn kom.Loppisen började 10 och håller på till 14.00 kom dit strax efter nio och det var redan en massa bilar där. Fick en bra plats och börja plocka upp bord,klädställningen och alla prylar och jag hoppades att få något sålt i dag. Vet inte vad det är med folk när dom går på loppis? vist skall man pruta men någon skam har man väll i kroppen! Nu var det så att jag hade väldigt låga priser för jag har lärt mig genom dom här 2 åren att man skall inte ha så höga priser för då säljer man inte lika bra.Men tänk att man bara kan komma på tanken att pruta på en sak som kostar
5:- det är löjligt. Jaja man får stå ut med många konstiga typer men  också många  roliga  människor.
Ja just det skall väll säga att jag sålde rätt bra så vi får se vad det blev i vinst.
Så var dagen slut bara att åka hem och packa ut allt i bilen för att sedan ställa i förrådet till nästa gång,räknade vad vinsten blev och kan tala om att den blev +970 kronor JIPPI va roligt.Och till middag grillat och det finns inget godare änn det  till efterätt hade jag köpt  jordgubbar på torget dom vad goda fast fick ta socker på .Nä nu  är det dags att krypa ner i sängen och krama kudden och sova.Här är mitt bord jag stog vid.


Men innan jag stänger ner måste jag bara få tala om att jag har den underbaraste man i hela världen.Tänk att jag är lika kär i Danne i dag som 1975 det var det året vi blev tillsammans,tänk nästa år firar vi 35 år,(ja jag var 14 år & Danne 15 år) Tänk att få ha en egen snickare och det har jag och han är duktigare en Martin Timmel . I dag blev Danne klar med altanen kommer att lägga ut bilder både på huset & altanen.
 Mannen i mitt liv och min snickare <3  Vårat kök (vi har gjort allt själva)

 Del av storarummet

 

 Nu är verandan klar


Vilken dag fullt upp...

Ja vilken dag har varit,har varit igång sedan kl:07.30, Danne har byggt klart verandan och den blev så bra.jag började att baka och det blev sockerkakor och små kakor till loppisen i morgon.var klar kl.14.00 med det,
Åkte iväg och handlade lite inne i Malmköping,hem och började plocka ihop det som jag skall sälja i morgon på loppis i Flen.Tänk vad tiden går fort för vipps så var klockan 16.00 och vi korkade upp lite skumpa för att fira den nya altanen ,mmmm det var gott.Forsatte att prismärka allt och packade bilen så nu är hela bilen full proppad,
Det blev en sen middag så man var inte så hungrig men vi fick ner lite i allafall.Nu sitter vi båda utslagna i soffan och snart tänker jag gå och sova för i morgon skall jag upp tidigt skall vara i Flen till kl.09.00 loppisen öppnar kl:10-14.
I morgon kommer det bilder från loppisen..

Fam Björklund Danne,Nina,Carolina & Sophia

     

Oj vilken dag ......

Fast jag fick sova länge så vaknade jag tidigt men väckte inte Danne förrän kl:09.00 då kaffet var klart.
Slappade ett tag i soffan medans Danne var i full gång med att plocka fram verktygen för att börja med altan nr.2.
Frukost kl:09.30 och sedan började jag städa boden och tittade igenom alla mina loppisbrylar innför Lördagen då jag skall åka till Flen och sälja det skall bli roligt.Vädert på förmiddagen har varit växlande ömsorg regn & sol.Sedan vid 14-tiden kom en gammal arb.kamrat från E-tuna (Jenny) så då blev det fika och en massa prat.Till middag blev det Chilicorncarne & vitt bröd till det serverades rött vin.Nu sitter vi på altanen i solen och njuter snart blir det soffan och Tv:e för resten av kvällen. Jo jag höll ju på att glömma i morgon öppnar Carolina,Jossan & Hanna sitt cafè .Den  ligger i Bromma /Höglandstorget tycker att ni skall åka dit om inte i morgon så en annan dag ,dom har öppet helger också och dom bakar allt själva.
Ha en bra kväll.......Dagen 2009-05-20

Jaha nu är jag hemma igen efter en dag på studiebesök och varit i Strängnäs och handlat inför helgen.
ja som jag skrev i morse så var vi på kakfabriken i Malmköping och gud så gott det luktade där och vad mycket dom bakade det var så att snål vattnet rann. Men ni skulle se oss  i den munderingen vi fick ta på oss (tyvärr tog jag inget kort).
Men vi fick oss ett gott skratt. Sedan så slutade vi efter besöket och klockan var ca:11.00 så då åkte jag till Strängnäs för att handla inför helgen, men först blev det ett besök på ett litet Café, satt där i solen och njöt. Sedan blev det Bolaget, ÖB och tillsist Willys( för att handla det ätbara). Nu har Danne kommit hem och vi firar den kommande ledigheten med en liten drink på verandan innan jag gör middag .Sedan blir det Tv:n och slappa i soffan. Ha en trevlig kväll.
Strängnäs hamnDet vita huset är CafèDetta vad som handlades .

Är han inte för god lilla León...


Måste bara visa mitt lilla plast barnbarn innan jag slutar blogga.León 6 mån.


090520

Godmorgon.......

Vaknade upp att solen lyser igenom gardinerna min första tanke är -att i dag kanske det blir en varm & solig dag.
men har inte kollat av vädret på tv:en ännu så man kan ju alltid hoppas att det blir så denna halva dag .Ja det hade varit det om jag nu hade jobbat men tyvärr så blev jag uppsagt på grund av arbetsbrist i Nov-08.Ja det var inte roligt med tanke på att man har jobbat sedan 16 år.Jag viste inte riktigthur jag skulle gå till väga men det löste sig,det har varit lite jobbigt att vara arbetslös under vintern med tanke på att vi bor i ett fritidshus område som heter Strömshammaroch här finns det inga affärer att gå i .Men som tur är att jag har bilen och den har tagit mig snart runt hela Mälardalen och Eskilstuna ligger bara 40 min och där finns det skyltfönster att titta i. Men nu sedan 3 veckor tillbaka så går jag en 5 veckors kurs som Kundskaps kompaniet håller i.Vi är väll ca 15 st i gruppen och vi åker ut på olika arbets.platser för studiebesök men det känns lite hopplöst med tanke på att ingen behöver folk för det är anställnings stop.Så i dag mina vänner så skall vi besöka en Kakfabrik i Malmköping så får vi se hur det är.
Frukosten bestog av Kaffe,äggsmörgås & hemma gjord smoothie.Nä nu är det dags att göra sig i ordning så jag önskar er en trevlig dag.

Hoppas solen lyser hela dagen........

Ja det blev.....

Ja nu har jag försökt att lära mig lägga ut bilder med text men det verkar vara svårt får inte ut texten på alla foton får pröva i morgon igen.Men nu är klockan snart 23.00 och sängen väntar
God natt................

Här har vi Petter,Carolina,Sophia & Fabian 2008


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0